Svensktillverkade produkter i plåt, stål och aluminium – från Säffle i västra Värmland!

Effektiva maskiner och ett brett utbud av tjänster

Vår kärnverksamhet är svetsning men vi har även satsat stort på effektiva maskiner för ämnes- och komponentframtagning. Vi sågar, stansar, laserskär, bockar, svarvar och fräser fram komponenter som i många fall svetsas samman till en komplett produkt.

Tillsammans med våra lokala samarbetspartners ombesörjer vi elförzinkning, varmförzinkning, våtlackering och pulverlackering. Efter många år i branschen har vi lärt oss hur produkten ska utformas för att resultatet av ytbehandlingen ska få högsta möjliga kvalitet.

Efter ytbehandling behöver produkten ibland efterbehandlas, det gäller speciellt efter varmförzinkning. Här kan det till exempel handla om att vi slipar vassa kanter, borrar ur hål och rensar gängor. På vår logistikavdelning monterar och lagerför vi produkterna fram till leveranstillfället.

Vi använder affärssystemet Monitor och är certifierade enligt ISO 9000, ISO 14000,
ISO 3834-2 och EN1090.

Från då till nu

Nilssons Plåtindustri AB har sitt ursprung i Samhall Erress som tidigare bedrev trä- och metalltillverkning i egna lokaler i Säffle. 1994 övergick verksamheten i privat regi under namnet Bocri, efter förnamnen på de nya ägarna Bosse Andersson och Christer Wilde.

Under början av 2000-talet förvärvade familjen Nilsson verksamheten. Idag ägs företaget av familjen Nilsson och den nuvarande VD:n Christer Lundquist.

Trämaterialet förekommer inte längre i tillverkningen. Fokus ligger istället sedan många år på att tillverka detaljer i stål av hög kvalitet. Vi är gärna med i hela processen, från design och konstruktion till ytbehandling och montage.

Produktions- & materialoptimering

Genom åren har vi utvecklat en hög kompetens på många områden inom tillverkning i stål och aluminium. Om vi ska nämna ett kunnande vi är lite extra stolta över är det att vi är duktiga på att material- och produktionsoptimera kundernas produkter utifrån vår maskinpark. 

Det innebär stora effektivitetsvinster för de som anlitar oss. Med hjälp av våra konstruktörer och beredare kan vi simulera olika utföranden för att komma fram till den bästa lösningen. Vi har också ett nära samarbete med våra materialleverantörer för att hitta rätt material.

Känns vi som rätt samarbetspartner?