Nilssons Plåtindustri AB är en legotillverkare och underleverantör
belägen i Säffle i västra Värmland

Vi är gärna med i hela processen, från design och konstruktion till ytbehandling och montage!

Om Nilssons Plåtindustri

/Om Nilssons Plåtindustri
Om Nilssons Plåtindustri2015-02-23T14:31:11+01:00

Fokus ligger på tillverkning av detaljer i stål

Nilssons Plåtindustri AB har sitt ursprung i Samhall Erress. De bedrev trä- och metalltillverkning i egna lokaler i Säffle. 1994 övergick verksamheten i privat regi. De tog namnet Bocri efter förnamnen på de två delägarna, Bosse Andersson och Christer Wilde.

I början av 2000-talet köpte familjen Nilsson företaget. Idag ägs företaget av dottern Emma Rönnmark och nuvarande VD:n Christer Lundquist.

Materialet trä är idag borta från tillverkningen. Fokus ligger sedan många år på att tillverka detaljer i stål. Vi är gärna med i hela processen, från design och konstruktion till ytbehandling och montage.

Vi tycker att vi är speciellt duktiga på att material- och produktionsoptimera kundens produkter så att båda parter tjänar på det.

tjanster_konstruktion_3d-cad_1

tjanster_skarande_svarvning_1

Effektiva maskiner och ett brett utbud av tjänster

Svetsning är kärnverksamheten men vi har även satsat stort på effektiva maskiner för ämnes- och komponentframtagning. Vi sågar, stansar, laserskär, bockar, svarvar och fräser fram komponenter som i många fall ska svetsas till en komplett produkt. Vi har nära samarbete med ortens ytbehandlare.

Vi ombesörjer elförzinkning, varmförzinkning, våtlackering och pulverlackering med anodisering. Vi vet hur produkten behöver utformas så att ytbehandlingen blir av rätt kvalitet.

Efter ytbehandling behöver produkten ibland efterbehandlas, det gäller speciellt efter varmförzinkning. Vassa kanter slipas, hål borras ur och gängor rensas. På logistikavdelningen monterar och lagerför vi produkterna fram till leveranstillfället.

Vi använder affärssystemet Monitor och är certifierade för ISO 9000 och ISO 14000. Nu ligger fokus på att bli certifierade för ISO 3834 och 1090.